Over ons

Salonboot de 'Nieuwe Liefde’ is in 1911 gebouwd als vrachtschip op de scheepswerf Van der Werff in Warga, genaamd de Twee Gebroeders. Een echt Frysk Skûtsje dus.

Skûtsje is de Friese benaming voor een tjalkachtig schip bestemd voor de vrachtvaart onder zeil, met name gebouwd in Fryslân voor de noordelijke binnenwateren. Oorspronkelijk was het de benaming voor een veerscheepje van zo’n 10 tot 14 meter en met een laadvermogen van 10 tot 20 ton. Deze skûtsjes onderhielden meestal een vaste dienst tussen een dorp van herkomst en een bepaalde stad of een aantal steden waar een belangrijke markt was, zoals in Leeuwarden, Sneek en Bolsward.

Vanaf 2005 is het Skûtsje de Nieuwe Liefde door de vorige eigenaar Frans Huitema stijlvol verbouwd tot de huidige luxe en sfeervolle salonboot.

 

Gegevens Salonboot de Nieuwe Liefde:

  • Voormalig zeilend Skûtsje
  • Lengte                         : 16,80
  • Breedte                       : 3.52
  • Diepte                         : 0,85 meter
  • Hoogte                        : 2,45 meter
  • Maximaal 30 personen  (45 volgens keuring)

 

Eigenaren

De huidige eigenaren zijn Anna & Richard Propsma. Allebei zijn geboren en getogen in Leeuwarden. Anna zal u hartelijk welkom heten aan boord en u als gastvrouw begeleiden tijdens de vaartocht. Richard leert u kennen als kapitein van de salonboot. Hij heeft veel ervaring opgedaan met de grote platbodems op de Waddenzee en als kapitein op diverse rondvaartboten zoals de salonboot de Klifrak, thuishaven de Galamadammen en salonboot de Wetterfreule, thuishaven de Grote Wielen. De afgelopen jaren heeft Richard veel gevaren als kapitein met toeristen op de veerboten tussen Marken en Volendam en op de snelle veerboten naar de Marker Wadden. U bent bij hem dus in vertrouwde handen.  

Anna & Richard begroeten u hartelijk aan boord van Salonboot de Nieuwe Liefde!

 

WhatsApp Image 2021-06-23 at 10.11.23.jpeg