Routes

Door de gunstige afmetingen van Salonboot “de Nieuwe Liefde” is het voor ons mogelijk om routes te varen die voor vele andere rondvaartboten onmogelijk zijn.


1. Rondvaart Grote Wielen

Dit is een rondvaart over het mooie en waterrijke natuurgebied de Grote Wielen aangevuld met een bezoek aan het Elfstedenmonument de Tegeltjesbrug of de Nieuwe Wielen bij Cammingaburen. Dit is de kortste route en duurt 2 uren.


2. Rondvaart Leeuwarden

Rondvaart Leeuwarden is een prachtige route met veel bezienswaardigheden. Vanaf de Grote Wielen op naar de Bonke en langs de Blitsaerd. Via nauwe doorgangen komen wij uit op de Dokkumer Ee bij Snakkerburen. Dan varen we via de Eebrug en de Noorderbrug naar de Prinsentuin in het centrum van Leeuwarden. Rustig voortglijdend over het water heeft u alle tijd om dit mooie stukje van Leeuwarden te bewonderen. Via de wijken Nylân, Aldlân, Goutum Noord, Zuiderburen en Cammingaburen komen wij weer aan bij de Grote Wielen. Het mooie rondje Leeuwarden kan gevaren worden in 3 of 4 uren, waarbij de 4 uurs route een absolute aanrader is!


3. Rondvaart Noordelijke Elfstedenroute

Hierbij wordt een flink deel van de oorspronkelijke Elfstedentocht route afgelegd. Dit is ook een prachtige route. Naast de twee finish locaties en het Elfstedenbruggetje passeren wij hierbij ook pittoreske plaatsjes zoals Snakkerburen, Lekkum, Wijns, Bartlehiem en Oudkerk. De laatste brug op deze route is het bekende kunstwerk en Elfstedenmonument “de Tegeltjesbrug”. Bij deze brug kunnen wij aanleggen zodat u de tijd heeft om het kunstwerk, bekleed met foto’s van duizenden schaatsers, van dichtbij te bewonderen. De duur van deze route is 4 uren.


4. Rondvaart midden Friesland

De rondvaart midden Friesland is een uitgebreide dagtocht naar de mooie watersportdorpjes Eernewoude en Grouw, met of zonder tussenstop. Ook lenen de dagtochten zich heel goed voor een vaartocht naar bijvoorbeeld Sneek, Dokkum of Harlingen. Onze schipper stelt graag samen met u een mooie route op waarbij eventueel een andere vertrekplaats dan onze thuishaven ook mogelijk is. Informeer gerust naar de mogelijkheden!